MAD Academy

Vegelingsweg 3 tm 6
8501 AB Joure

Mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel:
0513-11223344

DANCE

Durf jij het aan?

Capoeira is een spel, vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-dans. Zij heeft haar wortels in soortgelijke spelen of riten die werden meegebracht door de Afrikaanse bevolking in de tijd van de slavernij in Brazilië. Twee mensen spelen het capoeiraspel in een door mensen gevormde cirkel, waarvan het hart een rij muzikanten is. Het spel is een uitwisseling van aanvals- en verdedigingstechnieken op muziek, waarbij de 'verdedigende' partij laag gebukte, ontwijkende bewegingen maakt. Kenmerkende bewegingen van het spel zijn de ginga; een swingende basisstap van waaruit alle mogelijke bewegingen voortvloeien. Capoeira ziet eruit als een combinatie van vele acrobatische bewegingen en draaitrappen.

Er is geen winnaar of verliezer, maar wie is sneller of creatiever? Wie heeft er meer kennis van de regels? Wie heeft meer ervaring? Capoeira is geen pure sport; het gaat niet slechts om bewegen maar ook om de muziek. Een beoefenaar van capoeira noemt men een capoeirista. Capoeira  is een combinatie van muziek maken, naar muziek luisteren en bewegen en reageren op die muziek. Er worden verschillende muziekinstrumenten gebruikt; de berimbau, atabaque (percussie instrument), pandeiro (tamboerijn), agogô (koebel) en reco-reco.

Capoeira is voor iedereen die van een uitdaging houdt.

Wat brengt Capoeira je nog meer:

  • Je verlegt je grenzen in kracht, lenigheid en energie
  • Je leert zelfverdedigingtechnieken
  • Je krijgt meer balans en zit fysiek lekker in je vel
  • Het geeft je meer zelfvertrouwen en ontspanning
  • Je ontdekt nieuwe instrumenten en ritmes.
  • Het is een superleuke manier om fit te worden

Bij capoeira draait het niet om het winnen, het gaat erom dat je samen een mooi en respectvol spel speelt. Dit alles leer je onder de begeleiding van een professionele Braziliaanse leraar Romano Pereira Corrêa, die jou de klanken en het ritme meegeeft van de echte Braziliaanse cultuur.

Klik hier voor een filmpje

capoeira flyer 4 april copy

Danslessen zijn voor iedereen! Voor mensen zonder dansgeschiedenis, amateurdansers en gemiddelde en gevorderde dansers. Bij M.A.D Academy besteden we veel tijd besteed aan het selecteren van onze docenten, want we geven onze dansers graag de beste kwaliteit.

Dance4Fun junior en Dance4Fun senior zijn dansgroepen waarbij je tijdens de les verschillende choreografieën aanleert. Het voelen en ervaren van de muziek en de tekst staat centraal. We dansen op verschillende stijlen muziek (van o.a. hiphop, modern jazz tot ballet, pop en contemporary).

Dance 4Fun staat onder leiding van Pim Steemers, een jonge, enthousiaste choreograaf uit Leeuwarden. Hij werkte o.a. voor de Jeugddansopleiding Fryslân en was artistiek leider en choreograaf bij de dans- en muziekvoorstelling "De Kracht van Muziek" door o.a. het Noord Nederlands Fluitensemble. Op dit moment is hij dansdocent en danscoach aan Het Baken Park Lyceum te Almere en is hij raadslid artistieke raad Jeugd Dans Opleiding Fryslân.

Wil jij graag een uurtje dansen en swingen, waarbij het plezier voor op staat?
Kom dan op maandagavond!naar M.A.D Academy!

Lestijden:
Dance4Fun junior: maandag 18.15-19.15u. (8-12 jr.)
Dance4Fun senior: maandag 19.30-20.30u. (18+)

Op dit moment zijn we een dansgroep aan het opzetten voor jongeren tussen 13 en 18 jaar. Interesse? Kom eens kijken bij een van onze danslessen, of stuur een e mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heb jij ook zo’n zin om één keer, of misschien wel vaker, in de week lekker te bewegen op fantastische muziek? Heerlijk uit je te dak te gaan op de nieuwste top 40 hits, een gevoelige ballad of een Golden Oldy? Dan ben je welkom op M.A.D Academy Dance Department! Met goede choreografieën, gezellige lessen en de nodige tips and tricks zullen onze dansdocenten zorgen dat jij volledig tot je recht komt. Voor diegenen die een danspasje verder willen gaan; Sommige groepen doen mee aan wedstrijden in groepsverband. Superspannend en met een doel: de beste zijn!

Dus: Ben je jong en zoek je vrienden en vriendinnen om samen te dansen? Of ben je juist iets ouder en wil je lekker in beweging en onder de mensen zijn? Spring van de bank en maak kennis met de Dance Groepen van M.A.D Academy! 

NIEUW CAPOEIRA

Dance Banner

Opgeven MAD SUMMER PARTY 2018

Locatie:

Vancore
Tolhuisweg 7a
in Joure

Aanvang: 18.00 uur

Klik hier

Jouster Skomkoppen voor het eerst de Straat op!

05-06-2018 JOURE – Goed gemutst en in een spiksplinternieuw tenue verleende dweilorkest de “Jouster Skomkoppen” afgelopen zaterdag voor de eerste keer haar medewerking lees verder...

nieuwsbrief februari 2018